top of page
Anker 1
facebook profielfoto.png

Kinderyoga

Kinderyoga wordt gegeven vanuit de belevingswereld van kinderen. Zo worden de verschillende yogahoudingen op een speelse manier gecombineerd met drama, spel, muziek en creatieve expressie. Je wordt je meer bewust van je eigen lichaam, jouw eigen gevoelens en alles wat er om je heen gebeurt. Kinderyoga helpt je om meer balans en rust te vinden in de steeds drukker wordende maatschappij. Op jonge leeftijd moet er steeds meer en kom je voor veel keuzes te staan. Door de lessen leer je om goed bij jezelf te blijven. Je leert voelen wat je wel of niet prettig vindt en je kunt daardoor beter je eigen grenzen aangeven. De verschillende yogahoudingen helpen je beter te concentreren en het maakt je lichaam krachtiger en meer flexibel.
 

Tijdens de lessen staat het maken van plezier voorop. Elke les is gericht op een thema waarin de volgende lesonderdelen voorkomen: opwarming, houdingen, yogaspel, ademspel, kindermassage, ontspanning, kindermeditatie, creatieve expressie en deelmomenten. Door samen te werken leer je op een respectvolle manier met jezelf en met anderen om te gaan. Je mag de oefeningen op je eigen manier uitvoeren, net wat fysiek mogelijk is. In de les worden bewegingen en rustmomenten met elkaar afgewisseld. Je wordt je op een speelse manier bewust van je eigen ademhaling en je leert het verschil tussen spanning en ontspanning. Dit heeft een positieve uitwerking op het dagelijks leven, want zo weet je hoe je jezelf kunt laten ontspannen. Je leert jouw eigen lichaam beter aanvoelen en ernaar luisteren.

facebook profielfoto.png

Waarom kinderyoga?

 

 

 

Het is een misvatting om te denken dat kinderen zorgeloos zijn. Ook zij leven in een steeds drukker wordende maatschappij waarbij er steeds meer van kinderen wordt verwacht. Op de yogamat worden er handvatten aangereikt die in het dagelijks leven gebruikt kunnen worden. Door het bewustzijn te vergroten zijn ze sneller alert op de signalen die het lichaam afgeeft. Zo hebben ze sneller door wanneer ze iets spannend vinden, zij zorgen hebben of moe zijn. Kinderyoga kan helpen om met deze gewaarwordingen om te gaan. Doordat deze tools van jongs af aan meegegeven worden, hebben ze hier hun hele leven plezier van.

facebook profielfoto.png

Jhilimili Kinderyoga

Jhilimili is een Nepalees woord en het betekent schitteren. Het straalt uit waar Jhilimili voor staat:
 

'Binnenin jouw hart ligt een schat verborgen vol met sterren. De sterren bezitten jouw unieke gaven en talenten. Jhilimili helpt jou de schat te openen, zodat jij de sterren volop kunt laten schitteren.'
 

Ons logo bestaat uit de zon, de maan en de sterren. Al deze elementen schijnen en weerkaatsen licht. De zon verandert de kleuren van de lucht. Als je naar de lucht kijkt, lijkt het net een kunstwerk dat steeds verandert. En als het donker wordt en de maan is te zien met alle sterren, dan is dat zo’n magisch gezicht. Deze elementen hebben iets betoverends.
 

De zon en de maan staan voor dag en nacht, mannelijk en vrouwelijk, yin en yang. Het universum, de wereld en jouw leven veranderen constant. Op die manier wordt jouw balans door verschillende factoren beïnvloedt. Als je in staat bent om je onder alle omstandigheden aan verandering aan te passen, dan ben je in balans. Balans is niet iets statisch, het is beweging. Het in beweging blijven om je balans te bewaren, is wat je ervaart tijdens het beoefenen van yoga.
 

Jhilimili wil ieder kind van binnenuit laten voelen dat je goed bent zoals je bent. Wees jezelf. Zoals jij schittert er maar één. Net zoals de sterren, is iedereen uniek. Jij bezit een bijzondere samenstelling van eigenschappen en kwaliteiten. Als je weet wat je zelf waard bent, dan krijg je een groot vertrouwen in jezelf. Vanuit dit basisvertrouwen voel je de kracht om bij jezelf te blijven en durf je te staan voor wat je voelt, denkt en zegt. Op deze manier kun je jouw unieke licht ongehinderd laten stralen.

bottom of page