top of page
Anker 1
facebook profielfoto.png

Ouder&kind yoga

We leven in een snelle wereld, waarbij het een grote uitdaging is om alle ballen in de lucht te houden. Het combineren van de zorg voor jouw kind(eren) met een eventuele baan. Daarnaast ook momenten voor jezelf plannen, zoals sport, hobby en/of sociale activiteiten. Het is niet gemakkelijk. Daarom is het juist nú zo belangrijk om af en toe uit de sneltrein te stappen en te genieten van wat er nu is. Met ouder & kind yoga kun je bewust en liefdevol contact maken met jouw kindje. Door middel van spel en beweging aandacht voor elkaar hebben. Wat waardevol is voor zowel ouder als kind.

facebook profielfoto.png

Baby yoga

 

 

 

Je kunt niet vroeg genoeg met yoga beginnen! Baby yoga is een moment voor jullie samen, waarbij jullie bewust van elkaar genieten en echt contact maken met elkaar. Tijdens de les gaan jullie samen bewegen, dansen, zingen, masseren, ontspannen en verbinden. Voor een baby is niks zo fijn als dichtbij hun ouder zijn. Jou zien, voelen, ruiken en door jou vastgehouden worden geeft een gevoel van herkenning en veiligheid. Wanneer je baby zich veilig en geliefd voelt is het gemakkelijker om lichamelijke en emotionele ervaringen in de ontwikkeling te verwerken en overbodige spanningen los te laten.

Tijdens de les beleef je spel- en beweegmomenten met je baby. Rust en activiteit wisselen elkaar af. Je ontmoet andere ouders en baby’s in een plezierig, ontspannen samenzijn en deelt met elkaar. De yogahoudingen geven een gevoel van tevredenheid en ontspanning bij je baby. Door middel van massage leer je de lichaamstaal van je baby beter begrijpen. Baby’s zijn erg ontvankelijk voor aanraking en laten zich door huidcontact geruststellen. De massage gaat zacht en op een vertraagd tempo. De begeleidende liedjes en rijmpjes geven houvast en herkenning. De aandacht die je tijdens de baby yoga geeft, zorgt voor een enorme boost voor de groei, het zelfvertrouwen en de ontwikkeling van je baby.

Halverwege de les is er een korte theepauze. Er is ruimte om je baby te voeden en/of verschonen. Wanneer je baby tijdens de les honger krijgt of verdrietig is, dan is er natuurlijk altijd de mogelijkheid om even te (borst)voeden of te troosten. Van te voren weet je nooit hoe je baby zich zal voelen tijdens de les. Weet dat alles oké is zoals het is.

facebook profielfoto.png

Dreumes/peuter yoga

Yoga met je dreumes of peuter is een fijn moment in de week om de onverdeelde aandacht aan elkaar te kunnen schenken. De oefeningen worden bewust en liefdevol uitgevoerd. Jullie gaan samen bewegen, ontdekken en ontspannen. Dreumesen en peuters leven puur en onbevangen. Ze hebben oog voor al het moois om hen heen. Zij reageren op impulsen, gaan graag op ontdekkingstocht en hebben een sterke bewegingsdrang. Yoga met je dreumes of peuter speelt in op deze levendige eigenschappen. De les is opgebouwd rondom een thema en de verschillende yoga onderdelen worden op een speelse manier beoefend. De oefeningen wisselen elkaar snel af, zodat jouw dreumes/peuter de aandacht er goed bij  kan houden.

Kinderen doen, vooral in deze tijd, veel indrukken op. Zij hebben behoefte aan rustmomenten, zodat de prikkels verwerkt kunnen worden en zij even niks hoeven. Door samen aan yoga te doen krijgt jouw dreumes/peuter aandacht voor de eigen gevoelens en belevingswereld. Het stimuleert de fantasie en zorgt door de verschillende oefeningen voor een goede lichaamshouding.  Rust en activiteit wisselen elkaar af. Door middel van luister-, voel-, ruik- of raadspelletjes is er aandacht voor de verschillende zintuigen. De les is niet prestatiegericht, het gaat om de beleving en het maken van plezier. Elk kind ontwikkelt zich anders en de nadruk ligt dan ook niet op het correct uitvoeren van de oefeningen.

bottom of page